Jag tänkte skriva tillsammans med min sambo 10 förslag på dejtingidéer som du kan använda dig av

Många första dejt så kanske du planerar på att gå och se en biofilm eller äter mat. Det är givetvis ingenting fel i det, det är simpelt och funkar hur fint som helst.
Men vill du kanske testa på någonting annorlunda? Någonting som får dig att sticka ut från mängden, kanske bli ihågkommen på ett bra sätt?
Vi här på dejting & romantik vill ge dig 10 tips på vad ni kan göra när ni ska dejta.

1.Gå och bowla

Alla kan bowla på något sätt och det ger er också tid att prata, det finns också möjlighet att dricka så länge ni tar det lugnt. Du behöver inte heller tänka på något att prata om direkt utan koncentrera dig på spelet om du är nervös så bruka det släppa allt eftersom och ni blir mer bekväma med situationen.

2. Promenera

Det kanske låter simpelt, det är för det är ganska simpelt men det kan ha en otroligt fint och romantisk effekt. Det kanske inte passa alla men för dig som är lite aktiv så är det en perfekt möjlighet att njuta av naturen samtidigt som ni kan prata och lära känna varandra.

3. Museum

Det kanske är primärt för skolresor men det är också ett perfekt ställe för en förta dejt. Det är inte så mycket som stör för är en lugn miljö, ni kan ta god tid på er och samtidigt lära er någonting nytt som ni kan sedan diskutera om det skulle bli en andra dejt.

4.Gå och se en konsert

Det har lite dubbelmening, dels så visar du vilken musiksmak du har (det är viktigt för många) men också skapar du minnen och ni kan samtidigt hitta ”er” låt och ha en underbar tid tillsammans, visst kanske inte ge möjlighet att prata under konserten så mycket men en hel del att prata med efter konserten.

5.Brunch

Alla behöver vi äta men kanske inte är så vanligt att man ha en frukostdejt. Då kan brunch vara ett bra alternativ. Det blir avslappnat och du har även en hel del tid på dig vilket kan vara det som behövs för att öppna upp sig och visa ditt bästa jag. Visa det att ni klicka så kan ni efteråt planera någonting.

6.Gå på ett sportevent

Det kanske inte passa alla, men för dig som är intresserad av sport så kan det vara bra att gå på en match. Det ger ett perfekt tillfälle att prata avslappnat med inte för mycket som stör runt omkring, hejar ni på samma lag dessutom så blir det en schysst stämning (se till att ni inte hejar på motsatt lag bara).

7.Gå till en pub

Nog mer vanligare i England eller i andra länder i Sverige, men låt inte det hindra dig, pubmiljö kan vara riktigt mysigt och ibland serverar det fin mat samtidigt med en rad olika dryckesalternativ. Du kanske är supernervös, det är säkert den du dejtar med. Då kan det vara bra att dricka lite alkohol så bruka man slappna av. Se bara till att det blir lite så det inte går till överdrift. Då är risken att dejten blir en total katastrof. Du ska fokusera på den du dejtar inte alkoholen.

8.Lek turist

Det är säkert lätt att ta stället där du bor för givet. Tänk om du kunde upptäcka någonting nytt som du inte visste om innan i din hemstad? Genom att gå på guidade turer så ger du också en möjlighet för din dejt att lära sig någonting nytt om din hemstad (om ni inte bor på samma ställe redan). Det ger er även tid att prata.

9.Ståup komedi

Det har blivit allt vanligare i Sverige att gå på komediklubbar. Det är ett bra test också och se hurdan humor din dejt uppskattar. Delar ni samma humor så är det ett väldigt stort plus. Att skratta tillsammans är helt underbart och det ska man inte ta för givet.

10.Gå på en special restaurang

Det är en klassiker att gå på restaurang när man ska gå på dejt. Varför inte gå på en speciell som serverar lite unik mat? Det kan öppna upp samtal och om du är lite blyg kan ni fokusera på maten och sedan prata om det unika med det. Det öppnar upp för lite spänning i dejten och vem vet det kanske blir ert favoritställe?