Det är många som ser fram emot att gifta sig och en del har drömt om sin bröllopsdag ända sedan de var små. Ett bröllop förenar två människor i ett äktenskap och är enligt många bland det finaste som finns. Bröllop brukar vara känslofyllda med både skratt och tårar. Denna dag är en minnesvärd och förhoppningsvis en av de bästa dagarna i parets liv.

Innan paret gifter sig är de vanligen förlovade. Det finns ingen gräns för hur länge man måste vara förlovade innan man måste gifta sig. En del gifter och förlovar sig på samma gång. Det finns de som åker iväg till exempelvis Las Vegas för att gifta sig i hemlighet.

Ett traditionellt bröllop består av en vigsel som sedan avslutas men en fest. Ifall man är ute efter ett stort bröllop kan det vara viktigt att börja planera i god tid. Det måste skickas ut inbjudningskort, bestämma kyrka ifall man vill ha ett kyrkligt bröllop alternativt bestämma plats eller lokal ifall man är ute efter ett borgerligt bröllop. Det är även en god idé att kontakta en präst, fundera över vilken mat man vill bjuda på, vilka som ska vara brudtärnor samt bestman. Hur dekorationerna ska se ut, vilken musik som ska spelas och mycket mycket mer. En del väljer att ta professionell hjälp.

De som väljer att genomföra ett borgerligt bröllop kan ha bröllopet på en strand, en äng eller en plats som betyder extra mycket för paret. Under själva vigselakten avger brudparet ett trohetslöfte till varandra. Under vigseln tillkommer ett inslag som går ut på att de i publiken får motsätta sig ifall någon anser att bröllopet sker felaktigt och att paret inte är rätt för varandra.